Nieuws

Hier is al het nieuws

Volkskrant

Volkskrant

Zo krijg je luizen echt weg (en zo kom je er aan)
Sommige gezinnen hebben wel twee jaar last van hoofdluis. Is er sprake van een epidemie?  Waarom zijn er zoveel gevallen op de middelbare school? Maar vooral: Wat is de beste methode om er vanaf te komen? (Spoiler: kammen, kammen, kammen.)

lees meer lees meer
Reformatisch dagblad

Luizenkliniek maakt hoofdluis echt dood

Hoofdluis is onder scholieren een hardnekkig probleem. Fysiek contact tussen leerlingen en weinig controle zorgen ervoor dat de luis veel slachtoffers maakt.

Ouders zijn vaak de wanhoop nabij als er bij hun kind luizen worden geconstateerd. Hoofd en haren gaan in de chemicaliën. Vervolgens is het kammen, kammen en nog eens kammen.

lees meer lees meer
Nieuws.nl

De meest hardnekkige fabels rondom luizen

Hoofdluis is een veel groter probleem dan pakweg dertig jaar geleden. Ursula Schipper, oprichtster van de Luizenkliniek, spreekt van een heuse luizenplaag. Hele klassen zijn besmet, sommige kinderen hebben zelfs jaren last van luizen en ouders zijn ten einde raad. “De meest hardnekkige fabel rondom luizen is dat je alle kleding en beddengoed moet wassen.

lees meer lees meer
Een vandaag

Hoofdluis na vakantie weer probleem op scholen!

Bekijk het filmpje op de website vna NPO, het stuk over de Luizenkliniek start op minuut 21.30

lees meer lees meer
Jeugdjournaal

NOS Jeugdjournaal

De hoofdluis lijkt steeds vaker voor te komen en het is niet alleen een probleem van kleuters. Dat zegt het Landelijk Steunpunt Hoofdluis.
Steeds vaker hebben ook oudere kinderen last van luizen.

lees meer lees meer
RTV rijmond

De opperluizenmoeder is in de Luizenkliniek te vinden

Bij luizen denken veel mensen tegenwoordig aan de hitserie De Luizenmoeder, maar de diertjes kunnen een hardnekkig probleem vormen. Ook steeds meer volwassenen hebben last van een heuse luizenplaag. De oplossing is te vinden in de Luizenkliniek in Schiedam.

lees meer lees meer
Volkskrant

Kammen, uitdrogen en verstikken: zo win je de strijd tegen hoofdluis

Ouders die de wanhoop nabij zijn in hun strijd tegen de hoofdluis, of geen zin hebben in chemicaliën kunnen tegenwoordig terecht in de Luizenkliniek. In negentig minuten is het kind gegarandeerd vrij van beestjes.

lees meer lees meer
Radar

Steeds meer luizen bij pubers door selfies en knuffelgedrag

Het is de vrees van veel ouders: hoofdluis. Alleen al bij het woord begint het spontaan te jeuken. Het is een eeuwenoud probleem, waar zo’n beetje ieder kind wel last van heeft gehad op de basisschool. Wie dacht ervan af te zijn als je kind op de middelbare school zit, heeft het mis. Ook daar raken steeds meer tieners besmet.

lees meer lees meer
AD

Sorry, ik ga je even niet zoenen, want ik heb luizen

‘Er zijn weer luizen!’ Ook na de komende herfstvakantie staat het ongetwijfeld op het schoolbord. Kammen dus. En die knuffel in de vriezer – dat hoeft dus echt niet meer.

lees meer lees meer
Het parool

Wie dit leest krijgt jeuk

De herfstvakantie is in aantocht, en dat geeft in elk geval één harde garantie: daarna begint de hoofdluizenplaag. In oktober verschijnt de schoolfotograaf, op 11 november is het Sint Maarten, op 5 december komt Sinterklaas en na elke vakantie, vaste prik, passeert een luizenparade.
lees meer lees meer